News

طريقة تحضير الاسبرسو


خطواة التحضير
استخدام مياه تكون موافقه لمعايير المنظمة العالميه للقهوه
حرارة مكينة الاسبرسو تتراوح ما بين (92 - 94)سيليزي
استخدام فلتر في اس تي (VST)
استخدام ميزان لوزن القهوه المطحونه و وزن كمية استخلاص الاسبرسو
كمية القهوه : 18 جرام
كمية الاستخلاص: 36 جرام
وقت الاستخلاص :(20 - 30)ثانيه

خطواة عمل الاسبرسو المقترحه
(Portafilter)وزن 18 جرام قهوه مطحونه في الباسكت (بورتافلتر)والتأكد من تساوي القهوه في جميع الزوايا
(Tamping)كبس القهوه بالمكبس بقوه تتراوح مابين 12 ال 14 كيلو جرام مع التأكد من تساوي السطح
(Flashing)تشغيل المكينه لخروج الماء لتنضيف و تحضير
مكينة الاسبرسو 
 تركيب البورتافلتر على المكينه وتحضير الميزان مع الكوب لبدا الاستخلاص
تشغيل المكينه و التاكد من التوقيت مباشره بعد اول قطره اسبرسو
الاستخلاص يكون نسبة 1:2 بحيث تكون كمية الاستخلاص ضعف كمية القهوه المطحون
                        و بالهناء والعافيه
Tags:

Related articles